7 Şubat 2016 Pazar

Humita Yemegi

Şili mutfağında mısırın yerı ayrı ve çok tüketilmekte. Özellikle yaz aylarında yapılan ve çok sevilen Humita yemeğinin tarifini veriyorum. Şili'ler bu yemeğin üstüne şeker dökerek yemektelerç

Malzemeler :
6 koçan mısır
1 adet soğan
1 bardak süt
Sıvı yağ
Tuz
İsteğe bağlı olarak baharat

Yapılışı
Mısırları guzelce yapraklarında ayırıyoruz, yaprakları daha sonra kullanacağımız için özenle ayırın. Çıkardığımız yaprakları sıcak su içine koyarak bırakıyoruz. Mısır tanelerini makinada püre şeklinde olması için eziyoruz. Soğanı yağda kızarttıktan sonra, püre şekline getirdiğimiz mısıra ekliyoruz. Daha sonra tuz, isteğe bağlı olarak baharat ve sütü  ekliyoruz. 

Kenarda bıraktığımız mısır yapraklarının kalın tarafı içe gelecek şekilde, karışımı yapraga yerleştırıyoruz. İster el yardımı ile ister kaşıkla. Her bir humita için 2 yaprak kullanıcaz. İlk yaprak kalıntarafı içe gelecek şekilde olduktan sonra kapatıyoruz ve üstüne ikinci yapragi sarıyoruz. Bu işlem bittikten sonra ister bir ip ile yada el becerinize göre mısır yaprağından kestiğiniz bir şerit ile bağlıyoruz.

Buyuk  bir kabın içinde 30-40 dakika kadar kaynamaya bırakıyoruz. Servise hazır hale geldikten sonra Şili'ler gibi üstüne şeker dökerek yada yanında salata ile servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun.

Humita

Humita

1 yorum:

  1. ufuk bey merhaba şilide evlilik yolu ile kac yıl kalınırsa vatandas olunabıliri ve şirket kurulumu ne derece hangi işler yapılabilir acaba

    YanıtlaSil